ИН МЕМОРИАМ:Пoчина Љупчо Долиновски

0
5170

Пoчина Љупчо Долиновски долгогодишен планинар во планинарско спортскиот клуб “Димитар Илиевски Мурато“.Заедно со планинарите од ова битолско  друштво искачи многу светски планински врвови.

Неговото мото беше „ Целта на човекот е стремеж кон усовршување, и дека тоа усовршување е лесно, можно и вечно“.

Опелото е утре во 12 часот во Црквата Св.Никола во Буково, а погребот во 13 часот на гробиштата во Буково.