„Instagram“ пушта нова опција

0
1233

Нова надградба на Instagram ќе им даде на корисниците права да ги модерираат коментарите под нивните постови (објави). Промената, која се очекува постепено во следните месец или два, е втората слична откако социјалната мрежа веќе овозможи модерирање на коментари за бизнис страниците.

На овој начин и обичните корисници ќе можат најнапред да ги филтрираат коментарите во позициите, како и целосно да запираат некои од нив. Идејата е модерацијата да биде дадена целосно во рацете на сопственикот на сметката, па секој сам да одлучува кои зборови и изрази се прифатливи за неговите позиции.

На овој начин Instagram ќе се обиде да се избори со навредливите и груби коментари, без да ја ограничи премногу слободата на искажано. Најнапред опцијата ќе стане достапна за профили со голем број коментари.