Интернационален проект на Сфера за здрав начин на живот

0
418

– Ние веруваме дека денес младите се повеќе и повеќе
повеќе се исклучени од природата и повеќе се поврзани
онлајн, живеејќи во виртуелна реалност-велат од Сфера Битола, а по повод интернационалниот проект за здрав начин на живот. Македонија, има толку многу убави места за посета
па ова беше една од главните
причини зошто Сфера сакаа да го спроведат  овој проект – да ги охрабрат
младите да ги користат природните убавини што ги опкружуваат
што ќе доведе до живеење на еден поздрав начин на живот, да ги прошират
своите знаења за зачувување на
животната средина. Во рамките на овој проект повеќе млади луѓе од различни змеји од светот на Баба планина ги запознаваа убавините на планините, се запознаваа со растенијата кои растат овде, изработија повеќе документарни филмови и џемови, како и буклет во соработка со Националниот парк Пелистер.