Интервју со Страшко Олумчев

0
595

Страшко Олумчев е претседател на СеМакедонскиот Национален Совет- Македониум.

Разговаравме за тоа кога го формираа нивното Здружение, и кои им се целите. Го прашавме какво е неговото мислење околу преговорите со Грција, и каков е неговиот став за договорот за добрососедство со Бугарија?