“Исламска држава” подготвува “нуклеарно цунами”!

0
2205

Исламска држава “подготвува” нуклеарно цунами ” кое ќе убие стотици милиони луѓе низ целиот свет. Ова го тврди германскиот новинар Јирген Тоденхофер, цитиран од британското издание “Дејли експрес”. 75-годишниот Германец, поранешен пратеник од партијата на Ангела Меркел, е единствениот новинар, кој успеал да влезе во редовите на терористичката група и да се излезе жив.
Тоденхофер поминал 10 дена меѓу борците на ИД и бил придружуван од еден од најжестоките момци – Џихадистот Џон. Според експертите Германецот бил примен толку блиску заради славата како најжесток критичар на политиката на САД во однос на Ирак и Авганистан.

“Западот сериозно ја потценува силата на” Исламска држава “, тврди Тоденхофер во книгата, која тој ја напишал како опасен експеримент. Неговиот син, кој го придружувал за време на “мисијата”, дури пренесувал видеа. “Луѓето таму живеат во бараки, во куќи, руинирани од бомбашки напади. Јас спиев на подот или во најдобар случај на пластичен “душек” – раскажува новинарот.

Тој објаснува дека во моментов џихадистите контролираат територија поголема од Велика Британија. “Секој ден стотици доброволци од целиот свет се влегуваатт во нивните редови”, пишува уште Тоденхофер. Тој вели дека обезглавувањето на заробеници било стратегија, која има за цел да шири страв и ужас меѓу непријателите на групата.

“Не гледам кој би можел да се спротивстваи на” Исламска држава “, освен Арапите” – заклучува Тоденхофер.