Исламска воена алијанса против тероризмот

0
335

Саудиска Арабија денеска објави дека е формирана Исламски воен сојуз против тероризмот во кој учествуваат 34 земји. „Овие земји решија да формираат воена алијанса предводена од Саудиска Арабија во борбата против тероризмот. Заедничкиот оперативен центар ќе биде базиран во Ријад“, се наведува во заедничкото соопштение во кое меѓу сојузниците се спомнуваат Египет, Катар, Обединетите Арапски Емирати, Турција, Малезија и Пакистан.