Испалени гранати во Софија

0
270

Бугарската полиција започна опсежна акција во потрага по лицето кое утрово пукаше од рачен минофрлач во центарот на Софија.

Според полицијата започната е потера по возилотот за кое се постои сомневање дека од него биле исфрлени гранатите.

Според првичните информации нема повредени луѓе во инцидентот но, направена е материјална штета, односно уништен е луксузен автомобил.