Истрели кон конзулатот на САД во Истанбул

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Две непознати лица пукале кон американскиот конзулат во Истанбул. Во инцидентот никој не бил повреден, а двајцата напаѓачи успеале да избегаат откако полицијата почнала да стрела врз нив. До инцидентот дојде само по неколку часа откако во бомбашки напад врз една полициска станица во Истанбул биле ранети неколкумина полицајци и цивили. Никој досега не ја презеде одговорноста за овие напади. 

Share.