Иванов помилува 45 осуденици по повод 2-ри Август

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Македонскиот претседател Ѓорге Иванов, по повод 2-ри Август 2015 година – Националниот празник на Република Македонија, даде помилување на 45 осудени лица.

Од нив седум се ослободуваат потполно, а 38 делумно од натамошно извршување на казната затвор, се вели во соопшението од кабинетот на Иванов.

Share.