Избегал со 12 годишно девојче и заработил кривична пријава

0
868

НК КР Прилеп поднесе кривична пријава против 18 годишно момче од Прилеп, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело  „полов напад на дете кое не наполнило 14 години“. Пријавениот на 05.11.2017 година, по претходен договор со 12 годишно девојче, избегале да живеат заедно без знаење на нивните родители.