Изгаснат пожарот кај Ротино и Цапари

0
2963

Рано утрово во 2:30 е ликвидиран пожарот кој синоќа зафати нискостеблеста шума кај селата Цапари и Ротино.

Пожарот се појавил кај 18 часот некаде кај Цапари, каде горела нискостеблеста шума. Ветерот кој доцна попладнето го имаше во регион, овозможил брзо ширење на кај селото Ротино.

 

Битолски мерцедес 220 cdi, настрада во пожарот.