Изгоре локомотива од патнички воз кај Штип

0
676

За малку беше избегната експлозија, од пожарот што ја зафати локомотивата на возот.

Огнените јазици целосно ја уништија локомотивата и уште три тони нафта кои биле во цистерната на локомотивата. Возот патувал на релација Скопје -Кочани и пренесувал околу 40 патници. Противпожарните екипи ги евакуирале патниците и за среќа успеале да ја локализираат огнената стихија, пред да настане експлозија.