Изложба на фотографии Ретро автомобили од Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Љубителите на олдтајмери, имаа ретка можност да присуствуваат на изложбата Ретро автомобили од Битола во паб Бурбон.Изложбата беше во организација на олдтајмер клубот „Retro Freaks” од Битола, кои пред извесен период ја презентираа изложбата на 50 -тина олдтајмери од цела Македонија.Најстратиот автомобил прикажан на оваа изложба е од 1923 година.

Како придружна манифестација на овој настан беше и драјвинг киното односно, авто киното со проеција на филмот Gone in 60 seconds, оригиналот од 1974 татa година.
Клубот Ретро фрикс, е олдтајмер клуб на сопственици и љубители на стари возила: олдтајмери, јангтајмери, custom преработки итн. Формиран е во 2012 година во Битола и засега брои повеќе членови од Битола и други македонски градови.
Неда Маретиќ
Share.