Израелскиот амбасадор во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Градоначалникот на Битола, д-р Владимир Талески и Амбасадорот на Израел во Македонија, неговата екселенција Дан Оријан денеска ја одбележаа дваесетгодишнината од воспоставувањето на дипломатските односи помеѓу Република Македонија и Република Израел.telaski 19ti

 

По тој повод, во Градскиот парк Битола, во детскиот оддел ја открија Спомен плоча на столбовите од некогашната синагога „КАХАЛ ПОРТУГАЛ“ и беше засадено дрво на пријателство и мирот.

 

 

 

 

ambasador 19tiСпецијални гости вечерва ќе бидат членовите на Националниот театар Хабима и Камери Тетарот на Тел Авив, кои што истата вечер ќе ја одиграат претставата „Нашиот клас’’ во рамките на Бит Фест 2015, во НУ Народен театар, Битола, со почеток во 20.00 часот, во рамките на БИТ ФЕСТ 2015.

izraelci 4

izraelci 19 3Израелската делегација ја сочинуваат и публицисти од Израел и САД и новинари од Националните телевизии на Израел.

Share.