Ја чистела визбата и нашла рачна бомба и куршуми

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Жителка на битолското село Бистрица во петокот вечерта нашла рачна бомба и 16 парчиња куршуми додека ја чистела визбата во својата куќа.

Бомбата и куршумите биле со потекло од Втората светска војна. Подигнати се и предадени за понатамошна постапка./крај/мф

 

Share.