Ја присилувал на проституција

0
931

СВР Битола поднесе кривична пријава против М.К. (23) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „посредување во вршење проституција“ и „загрозување на сигурноста“. Во текот на февруари и март 2016 година пријавениот во повеќе наврати ја носел Џ.Р. (24) од Битола (живее со неа  во вонбрачна заедница) на излезот од Битола и со употреба на физичка сила и сериозни закани ја присилувал на проституција.