Ја зел, па ја вратил, но под услов владиката да не го тужи

0
4195

Чудотворна икона на Пресвета Богородица е изложена во истоимениот храм во Битола.

Денеска Владиката Петар потврди дека станува збор за чудотворна икона бидејќи со чудо се вратила во Битола.

Тој рече дека колекционер ја зел и ја однел во Белград, но по многуте знаци кои ги добивал, бил приморан од страв да ја врати и се одлучил на тоа, но побарал од владиката Петар да не го тужи, рече денеска владиката Петар.