Јанкулоска и Божиновски не се во Македонија

0
708

Основниот суд Скопје денеска соопшти дека поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска и генералниот секретар на Владата, Кирил Божиновски, не се во Република Македонија. Одлучувањето за барање притвор за нив е одложено.

Нивните адвокати доставиле до судот авионски билети, како доказ дека не можат во моментов да се јават на сослушување во судот, но дека ќе се јават тогаш кога ќе определи судот. На полномошните им е соопштено и записнички констатирано лицата да се јават во определено време што се смета за уредна покана.