Јерчиќ на местото на Светозарев во театарот во Битола

0
2549

Промена и на директорската позиција во театарот во Битола. Со решение на министерот за култура, за в.д директор е именуван Иван Јерчиќ од редот на вработените. Тој е актер кој повеќе од 11 години е во работен однос во овај театар, а скоро две децении е на сцената на битолскиот театар.
Валентин Светозарев е разрешен од функцијата директор на негово барање.