Јункер нуди логистичка помош на Хрватска за бегалците

0
296

Европската комисија соопшти дека Јункер разговарал со хрватскиот премиер Зоран Милановиќ, како и дека двајцата изразиле неопходност од јакнење и заштита на надворешните граници на ЕУ.

Јункер и Милановиќ укажале на неопходноста од зголемување на помошта на ЕУ и постигнување напредок за прашањето за поделба на бегалците меѓу земјите членки.