“Kруг” прв сингл на композиторот Никола Мицевски

Еден од најекспонираните македонски композитори Никола Мицевски и официјално го издаде својот прв сингл „Kруг” како најава за неговиот прв албум „Нова ера”.

„World fusion музиката оtсекогаш беше моја инспирација. Горд сум на ова дело затоа што во него е собрано целото мое музичко и животно искуство“, вели Мицевски.

Автор на видео спотот е Даниел Јовески, а музиката е снимена во XL студиото на Дејан Момировски.                                                                                                  Никола Мицевски клавир

Зоран Костадиновски – гитара

Иван Кукич – Бас

Благоја Антовски – тапани

Петар Христов – сопран саксафон

Гудачка секција: Владимир Крстев, Илија Филиповски, Верица Ајтовска, Дијана Мирчевска, Марија Трајковска, Емил Чичоновски

Костимографија: Андреј Папаз и Даниел Јовески                                                    Улоги: Јулијана Митревска, Андреј Димовски, Михаил Талев, Мендо Вељановски.

Сподели