Кадриу за грешките во учебниците

0
601

–  Потребно е применлив закон за употреба на јазиците во служба на сите граѓани на Република Македонија , не само за албанците, туку за сите други граѓани што сакаат добро сосетство со своите сонародници што живеат во градовите прилично во Западна Македонија.

Што се однесува за текстовите за книгите што во одреден период многу се зборуваше и ден денес се зборува и за многу работи што навистина се направени многу грешки и тие грешки не мислам дека се намерни туку од аспект на тоа што науката не е дадена во рацете на тие луѓе што навистина ја знаат работата како што треба, факт е дека се направени многу грешки, едвидентно е дека треба да се корегираат тие грешки, да бидат учебници што сите ученици треба да го учат тоа што треба, а не да има скриени работи бидејќи нема да им служи на никого ни за Албанците ни за Македонците, во тој однос треба да има позитивна клима и мислам дека таа позитивна клима веќе треба и во собрание да се создаде, изјави проф. Д-р Зеќир Кадриу, Универзитет Тетово