Каиро изненаден од одлуката на Лондон да ги прекине воздушните врски со Шарм ел Шеик

0
419

Каиро е изненаден од одлуката на Велика Британија да ги прекине воздушните врски со Шарм ел Шеик по катастрофата со рускиот авион на Синајскиот Полуостров.

Египетскиот министер за надворешни работи Самех Хасан Шукри го повика денеска Лондон да не донесува избрзани одлуки.

– Во тек е истрага, не е во ред да се избрзува и да се преземаат мерки, кои може да имаат последици, изјави тој за Си-Ен-Ен.

Портпаролот на претседателскиот кабинет во Египет, Ала Јусуф исто така ги повика британските власти да ги почекаат официјалните резултати од истрагата.