Како да се мотивираат децата да учат?

0
468

На прагот сме од новата школска година тоа кај децата означува крај на летната безгрижна забава и почеток на нови предизвици, обврски и грижи. Па се поставува прашањето како да се мотивираат децата да учат ?

„ Со читање на лектири во летниот перид учениците не го губат интересот за учење“, вели психологот Фани Димитровска Асим во интервјуто за ТЕРА.

Со психологот Фани Димитровска Асим разговараме и за предизвикот на првачињата со училишните клупи и колку е потребно нивна подготовка од страна на радителите? Како на дете од 7 годишна возраст да му се задрже вниманието половина час над книгата? Што доколку детето одбива да учи?