Како да се заштитиме од сајбер насилство?

0
605

Колку пати до сега сме биле сведоци на сајбер насилство на социјалните мрежи ? Колку пати сме прочитале погрдни коментари ?
Рапидниот раст на социјалните мрежи во последните неколку години само создадоа нов канал низ кој младите, лесно, со неколку тапкања по тастатурата, скриени позади некоја маска, го спроведуваат. Виртуелните расправии често се пренесуваат меѓу децата во време кога се на училиште или на улица. Стручњаците велат дека веке имаме проблем со сајбер насилтсвото.