Како до современ туристички производ за развој на туризмот во Пелагонија

0
1409

Локалното население од Пелагонија ќе биде вклучено во креирање на конкурентни туристички производи кои ЦРППР ќе ги промовира пред потенцијалните туристи од Франција (Регионот Долна Нормандија). Од страна на ЦРППР била изработена логистичка поддршка

jasmina

-Целта е локалното население да се вклучи во развојот на туризмотза да се има обостран бенифит, да се нудат услуги за сместување, традиционална храна, се она што е препознатливо за македонскиот туризам и да биде споделено, изјави Јасмина Степановска, координатор на ЦРППР

Работилницата ќе се одржува во рамките на проектот: Развиено наследство, вектор на односи и основа за регионаленидентитет

ciriviri

– Работилницата е за да се креираат современи туристички производи со цената која ќе ја понудат  да бидат компетентни на светскиот пазар, изјави Костантин ЦИривири, експерт на работилницата

-Ќе ги пренесеме искуствата за аџилакот на пример во Монса Мишел, изјави Давид Никола градоначалник

gradonacalnik

Работилницата се одржа во рамките на проектот: Развиено наследство, вектор на односи и основа за регионаленидентитет,  кој се имплементира во рамките на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу Регионот Долна Нормандија и Република Македонија.