Како е на Сент Мартин по ураганот Ирма!

0
1062

Едно момче го изгубило пасошот по што е вратено од аеродром.

Меѓу „заробените“ Срби има и два бебиња на возраст од 3 и 5 месеци.

На островот Сент Мартин по ураганот Ирма луѓето се без храна и вода.

Состојбата е алармантна, а како што пишуваат српските медиуми постојат сомнежи дека 100 луѓе се загинати.

Локалното население и туристите се „заробени“ на островот.

На холандската страна од островот има околу 50 Срби.

„Слушнавме дека на другата страна е хаос, а овде брзо се слуша. Турците и Американците со авиони дојдоа да ги евакуираат своите државјани, а по нашите никој не дојде“ – велат србите.

Ураганот го уништи островот и остави урнатини. Според BBC се очекува бројот на жртви да расте.

www.faktor.mk