Како германскиот амбасадор ги коментира изборите во Македонија?

0
608

Денес во Битола беше присутен амбасадорот на Р.Германија во Р.Македонија Томас Норберт Герберих. Новинарите го искористија неговото присуство и го прашаа како ги отценува спроведените локални избори во Македонија?

-Се радуваме што граѓаните го потврдија онај курс што води. Патот продолжува за спроведување на понатамошните реформи. Овие реформи се многу значајни за патот кон евроатланската интеграција.Јас на владата и посакувам  многу успех и се разбира и понатаму поддршката ја имаат од Германија, изјави Томас Норберт Герберих, амбасадор на Р.Германија во Р.Македонија.