Како ќе изгледа најголемиот туристички град на Балканот

0
888

Започна со изградба најголемиот туристички град во Југоисточна Европа. Градот ќе биде лоциран на падините на Бјелашница, во близина на Сараево, а ќе чини 2,3 милјарди евра.

64b66fc1a2f10a5bdd794d77c8213f78_M

Со оглед на тоа што се наоѓа на над 1.000 метри надморска височина, во зона на чист воздух, градот ќе добие име Buroj Ozon.

buroj-arapi

Со голем број на станбени згради, хотели, трговски и сопртски центри, ќе има и 1.000 луксузни вили наменети за удобен живот и одмор во природа.

buroj

Во рамки на туристичкиот град Buroj Ozone ќе бидат изградени и 70 суперлуксузни хотели.

www.faktor.mk