Како се справуваат битолчани со жештините?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска ги запрашавме битолчани како се справуваат со жешкото време и дали ги почитуваат препораките од лекарите?

На некои им сметало жешкото време, а на некои не. Некои пак велат дека време е да фатат толкави горештини. Повеќето од нив излегувале по потреба, а во најжешкото од 11 до 17 часот се разладувале со клима уреди во домовите.

Share.