Какво време се очекува за продолжениот викенд?

0
1843

Се очекува сончево време, без изразен ветер, а и температурата ќе биде релативно висока. Максималната температура во трите викенд дена ќе има вредност од 36°С до 38°С во повардарскиот регион, како и во околината на Дојран, околу 31°С во охридско – преспанскиот крај и околу 33°С во пелагониската котлина.