Калиниќ и Васиќ ексклузивно за претставата “Школа за љубавнике”

0
580

„Школа за љубавнике“, претставата која ја одбележа 2016 година во Србија, битолската публика премиерно имаше можност да ја види во Центарот за култура.

Режисер на претставата е Бојан Стојчетовиќ, кој исто така игра во истата, а во главните улоги настапуваат Милан Васиќ, Јелена Ракочевиќ Цекиќ, Милан Калиниќ, Александра Цукиќ.

Претставата со бројни заплети, елементи на водвиљ, ги исполни салите покрај Битола и во Скопје и Штип.

Калиниќ и Васиќ покрај во оваа, препознатливи се и по претставата “Певај брате”, чиј прв дел имаше 200 изведби, а вториот над стотина.

Васиќ е главна улога во второто продолжение на филмот за Зона Замфирова, Врати се Зоне, чија премиера се очекува на 24-ти јануари, а во која исто така игра и Калиниќ.

Повеќе од ексклузивното интервју со Калиниќ и Васиќ во видеото во продолжение.