Каменоломот кај Битола не доби Б интегрирана еколошка дозвола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„ Се одбива барањето за израдавање на Б интегрирана еколошка дозвола за површинскиот коп за експлоатација на минерални суровини во месноста Билбил Камен во општина Битола„.

Вака стои во решението на општина Битола кое денеска на прес конференција го објави советникот од СДСМ Горан Козаров.

Повеќе во Актуел на Тера 16:55 и 20:55.

Share.