Камион на Нискоградба пропадна на Широк Сокак

0
2429

Денес некаде околу 13 часот камион на Нискоградба кој превезувал земја за градежните работи што се изведуваат на битолски Широк Сокак, кај Офицерскиот дом се преврте и пропадна

kire krstevski

-При изградба на приклучок за објект настана дефект пропаднаа плочките на Широк Сокак, најверојатно поради интервенции под нив, и така пропадна и нашиот камион. За среќа нема никој повреден , моментално ја чекаме дигалката да дојде и да го извлече камионот од дупката. За кратко време ова сето ќе биде санирано, изјави Кире Крстевски, директор на ЈП Нискоградба

kamion 1

За негово извлекување е ангажиран багер.