Катица Јанева се појави пред Советот на јавни обвинители

0
434

Специјалната обвинителка Катица Јанева пристигна во Советот за јавнни обвинители. Изјавата претседателот на советот на Јавни обвинители на претседателот Петар Аневски е одложена.

Средбата меѓу Јанева и Аневски беше најавена за денеска во 10 часот, но не беше реализирана затоа што Јанева закажа прес конференција за 11 часот.
Советот на јавни обвинители на два пати ја одложуваше седницата на која требаше да го разгледуваат шестмесечниот Извештај за досега сработеното на Специјалното јавно обвинителство, поради отсуството на обвинителката Катица Јанева.