Казна за концесионерот, Советот чека мислење од Скопје

0
1171

СДСМ денеска на прес конференција пред почетокот на седницата на советот на општина Битола рече дека по препораката на комисијата да не му се даде Б интегрирана еколошка дозвола на концесионерот за каменоломот на излезот од Битола, инспекција констатирала дека фирмата продолжила со експлоатација на минерални суровини и декa ќе биде изречана казна.

Претседателката на советот Ангелевска вели дека тие како совет немаат ингеренции во работата на инспекциските служби, а дека се чекаат препораките и мислењата на ресорните министрства околу оваа дозвола.