Ќе се формира Совет на факти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

За првиот состав на Советот за факти ќе гласаат повеќе од 600 судии.

Првиот состав, кој ќе има 19 членови, ќе ја утврдува одговорноста на судиите.
Гласањето е отворено од 8 часот изутрина, а ќе трае до 17 часот попладне. Првичните резултати Судскиот совет ќе ги објави в понеделник.
Share.