Ќе се повлекува учебникот по општество за четврто одделение

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Министерката за образование Рената Дескоска денеска ќе го повлече учебникот за четврто одделение по предметот општество, каде децата треба да донесат фотографија од свадбата на нивните родители и да одговорат дали се венчани во црква, откако народниот правобранител утврди дека постои дискриминација врз основа на брачен и семеен статус и религија во областа на образованието.

Комисијата донела  предлог за повлекување на учебникот, а се очекува министерката денеска да  го потпише решението.

Share.