Ќе се санираат Шемница и Црна

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Од наредната недела со средства од Министерството за локална самоуправа и Бирото за рамномерен регионален развој партерно ќе се уредуваат и регулираат речните корита на Црна и Шемница. Целта на проектот е да се намалат ризиците од појава на поплави на најголемиот водотек во регионот и ќе се искористи нискиот водостој во текот на летните м,есеци за оваа градежна сезона .

Со 321 264 денари ќе се работи и во новачка општина каде што ќе бидат реконструирани околу 270 метри од коритото на реката Црна.

Проектот е вреден 6 милиони и 814 илјади и 405 денари и ќе се одвива во две фази.

Share.