Ќе се учи лидерство и јавни политики

0
591

Тимот на ЦЕРИ започна со реализација на третата генерација на ПОЛИТЕА. 28 нови слушатели , 4 модули, 20 сесии, многу дружење и нови искуства. На свеченост ова го соопштија и направија рекапитулација што реализираа во изминатиот период.

14725180_1330535833625763_1820518915_o

Школата ќе се реализира во периодот од  15.10.2016 – 15.04.2017 и ќе се состои од четири тематски модули,кои ќе се реализираат еднаш неделно во траење од  два часа.

14672875_1330535883625758_1549193688_o

Преку учеството во  школата  учесниците ќе имаат можност да се стекнат со знаења и вештини во областите на јавна политика и јавен интерес, граѓански активизам и граѓанско учество, медиуми и јавно информирање и претприемништво и иновaции.