Кинескиот воз за Битола се растовара во Солун

0
585

Фотографиите  се направени на солунското пристаниште од каде возот ќе биде транспортиран во Македонија.

f3

f4

f5

Во наредниот период се очекува да сообраќа на релација Скопје – Битола. Ова е втор дизел воз сo моторна гарнитура. До до крајот на април се очекува да пристигнат уште четирите патнички возови.