Коалицијата Граѓани за Македонија останува без СДСМ

0
534

Социјалдемократскиот соојуз на Македонија од 1 септември веќе нема да биде дел од коалицијата Граѓани за Македонија. Ова денеска во Струга ќе го објави и Зоран Заев, претседателот на партијата.

Според партиски извори ова е нормален развој на работите по договорот од Пржино за враќање на партијата во Собранието (од 1 септември) и за октомвриското влегување во Владата на неколкумина нивни членови.

Коалицијата Граѓаните за Македонија, која обединува 70 невладини организации и 15 партии, ќе продолжи да делува