Кога акцелераторот за болни од рак ќе проработи?

0
559

-Имплементирање на една зрачна терапија е процес. Тој процес мора да биде специфичен, стручен, прецизен, така што откако ќе се направат сите тие стручни проверки итн, тогаш ќе почне со зрачна терапија. Сепак тука не треба брзање, треба многу прецизно инсталирање на сето тоа, за да имаат безбедност пациентите, за да можат да се зрачат, изјави Проф.др Петар Стефановски специјалист по онкологија и радиотерапија.