Кога ќе има примопредавање на функцијата градоначалник

0
2115

– Се отвора можноста новата градоначалничка да го добие уверението за градоначалник и во законскиот рок од 7 дена треба да направи превземање на функцијата односно на Општина Битола. Јас сметам дека тоа ќе го направиме во најбрз можен рок заради нормално функционирање на општината и општинската администрација, но и потребите на граѓаните, секој онај што направил т.н “лов во матно” во овој период ќе биди ставен на ревизија сите постапки и сите свои именувања и назначувања ќе бидат ревизија на новата градоначалничка и на општинската администрација, нема место за паника општината ќе биди повторна општина на граѓаните и општина како што Битола заслужува, изјави Васко Ковачевски претседател на СДСМ- Битола