Кога Путин ќе нареди!

0
826

Градските власти на Омск, за еден ден асфалтирале 4.000 метри квадратни патишта, откако една жителка на овој град го прашала претседателот Путин во телевизиска емисија, кога патиштата ќе бидат поправени.

Путин вчера одговараше на прашања на граѓани во директен телевизиски пренос. Тоа го искористила една граѓанка на Омск, на коешто прашање Путин одговорил дека проблемот со патиштата навистина ескалирал.

Имајќи предвид дека следува одбележување на 300 години на Омск, Путин одговорил дека градот мора да биде среден. Веднаш после тоа градските власти на Омск се „фрлиле“ на работа и асфалтирале 4.000 метри квадратни патишта, за само еден ден трошејќи 370 тони асфатлт и 700 тони други материјали.