Кога трагичното е комично – Викенд на мртовци

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Кога трагичното е комично. Викенд на мртвоци новата премиера на драмската група Солза и смеа е повод за интервјуто со Сашо Димитровски актер кој ја најави нивната најнова премиера в четврток на Хераклеа во рамките на Битфест.

Со него зборуваме за скоро две децениското постоење на Солза и смеа, турнеите низ Македонија, што е она што го работеле и зошто се определие за жанрот комедија.
Интервјуто гледајте го во Актуел на Тера 16:55 и 20:55.
Share.