Кој е предусловот за добар претприемач?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Секој кој што има желба да направи нешто и сака да промени, треба да преземе акција  тоа да го стори, тогаш има потенцијал за да биде претприемач“, вели Јован Сталевски, претседател на Здружение на граѓани ЦЕФЕ Македонија во интервјуто за ТЕРА.

Сталевски одговара на прашања за тоа како претприемачот да знае што е добро а што лошо, дали се се заснова на ризик или пак е потребно нешто друго? Кои се подобри претприемачи, мажите или пак жените? Кои се слабостите на македонаксото претприемништво ?

Share.