Кој го предвиде а кој не невремето во Скопје

0
2063

Јавноста упати големи критики до УХМР дека додека во Скојпе истура дожд и дека времето и невремето веќе било започнато на прогнозата немало никакво предупредување

Деновиве на социјаните мрежи актуелно е и видеото на Миле Димитровски. Тој на кобниот 6 ти август уште во 18 часот и 22 минути на својот фејзбук профил споделил видео од почетокот на невремето, со цел да ги предупреди неговите пријатели за можните последици. На фејзбук профилот на Миле Димитровски пишува дека е дипломиран градежен инженер и спорт пилот.

Остануваат многу отворени прашања и малку одговори, зошто немаше предупредување од оваа државна институција која што е задолжена за следење на временската прогноза и информирање на сите за тоа. Ставот на управата е дека ова било непредвидливо