Коледарски оган во театарот

0
743

И годинава актерите и другите вработени во Битолскиот народен театар се собраа на коледарскиот оган. Она што го почнаа пред неколку години, годинава го продолжија. Покрај ѕидот на Шекспир со музика, коледарски оган, пијалок ги славеа празниците.