Коледарски огнови во Монмартр, влашката црква и битолските маала

0
1352

Палењето на коледарски оган за најмладите и годинава ја продолжи долгогодишната традиција Битолскиот Монмартр, потоа во влашката црква Св. Константин и Елена. Нашиот снимател Јовче Талески ви ја пренесува сликата и од поголемите огнови и собири што беа организирани низ битолските маала.